Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kekikli, tavuk

Kekikli Tavuk Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Tavuk Böreği



Malzemeler

2 adet yufka

½ bardak su

½ bardak sıvı yağ

1 adet tavuk göğsü

100 gr iri rende ceviz içi

2 çorba kaşığı kekik
Yapılışı

Yufkanın birini, masa veya tezgah üstüne açarak, sıvı yağla karıştırılmış suyun yarısını yufkanın üzerine serpin Diğer yufkayıda üzerine kapayın Geri kalan sıvı yağ ve suyuda üzerine dökerek, kenarlarını içeriye katlayıp, dikdörtgen hale getirin 180 dereceye ısıtılmış fırında, hafif pembeleşene kadar fırınlayın Tavuk göğsünü haşlayarak pişirdikten sonra, bıçakla ufak parçalar halinde doğrayın Rende ceviz ve kekikle harmanlayarak, iç harcı tamamlayın Kızarmış yufka üzerine, sıcak tavuk suyu döküp yufkaları yumuşatın Soğuyunca, hazırlanan iç harcı, yufkaların üzerine yayıp, kenardan yuvarlayarak sıkı bir rulo haline getirin(Hazırlanan bu tavuk böreği, derin dondurucuda saklanabileceği gibi derhalde pişirilebilir) Pişirmeden önce rulonun üzerine yogurt sürünve yağlanmış tepside 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın
Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.