![]() |
Patatesli Milföy Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Milföy Börekmilföylü tarifler - pratik börek tarifleri - patatesli börek tarifi ![]() Malzemeler 4 adet 4 adet milföy hamuru 4 adet büyük boy patates 4 çay kaşığı hardal 4 dal dereotu Tuz Yapılışı Milföy hamurlarını uzun dikdörtgenler olacak şekilde merdaneyle açın ![]() Hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Üzerlerini birkaç yerinden çatalla delin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ![]() Bu arada patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin ![]() Tuz ve hardalı ekleyip karıştırın ![]() Son olarak iri kıyılmış dereotunu ilave edip tekrar karıştırın ![]() Hamurları 3'er eşit parça olacak şekilde kesin ![]() Dilimlerin arasına karışımdan bolca sürüp, üçer kat olacak şekilde üst üste yerleştirin ![]() Böreği sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|