![]() |
Osmanlı Tavuklu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Tavuklu BörekOsmanlı Tavuklu Börek Tarifi - Osmanlı Tavuklu Börek Yapılışı - Osmanlı Tavuklu Börek Nasıl Yapılır - Beyza Bi-ciheti Börek-i Makiyan-i Hassa (Tavuklu Börek) Fatih Sultan Mehmet'in Topkapı Sarayı, Hassa Mutfağı 1469 yılı kaydı Malzemeler (6-8 porsiyon) Hamur için: Buğday unu (4,5 su bardağı) Ilık içme suyu (1,5 su bardağı) Tereyağı (5 çorba kaşığı) 75 gr ![]() Yumurta 1 adet Şeker (1 tatlı kaşığı) Mahlep (1 tatlı kaşığı) 20 gr ![]() Tuz (1 tatlı kaşığı) 25 gr ![]() Harcı için: Piliç 1kg ![]() Kuru soğan 1 kg ![]() Haşlanmış yumurta 2 adet Tereyağı (3 çorba kaşığı) 45 gr ![]() Karabiber taze çekilmiş (1 tatlı kaşığı) 25 gr ![]() Tuz 15 gr ![]() Üstüne : Yumurta 1 adet ![]() Pilici, soğanla birlikte hafif tuzlu suda kemiklerinden ayrılıp iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() Hamur için; tereyağını eritin,unun ortasına havuz açın ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen piliç ve soğanları biraz soğuduktan sonra çıkartıp, etlerini ayırıp didikleyin ![]() ![]() Tavada 3 kaşık tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru yufka gibi açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırpın ![]() ![]() Böreği önce 15-20 dakika 200 derecede, sonra 180 derecede 30-40 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|