Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açik, ağzi, böreği

AĞZI AÇIK BÖREĞİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

AĞZI AÇIK BÖREĞİ



MALZEME:

Un
2 su bardağı Su
Haşhaş 300 gr
Karabiber
Patates 3 adet
Nane
Soğan 2 baş
Tuz

YAPILIŞI:
Un hamur teknesine elenip tuz ve su ile hamur tutulur 10-15 dakika dinlenip 4 parçaya kesilir, yoğurulur Her parça oklava ile açılıp her yufkaya yağ ile karışmış haşhaş sürülür Dörde katlanıp tekrar açılır, yine yağlanıp büyük kareler halinde kesilir İç konup karşılıklı kenarlar üst üste kapatılır Uçlar açık kalır Yağlı tepsiye konup üzerine haşhaş yağı sürülürİçi : Patates alınır Yıkanır ve haşlanır, elle dövülür ezilir Yağ soğanlar kavrulup patatese dökülür Tuz, nane, karabiber serpilir, hamurlara katılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.