Tosun Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tosun BöreğiGerekli Malzemeler : 1 Kase Haşlanmış Mercimek 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan Tuz , Karabiber 125 gr Margarin 2 Çorba Kaşığı Haşhaş 1 Adet Yumurtanın Sarısı Üzerine: 1 Çay Bardağı Haşhaş 1 Su Bardağı Ilık Su 1 Çay Kaşığı Hazırlanışı: Mercimeği yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sote edinTuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın Bu arada hamuru hazırlayınBunun için sıvı yağı,ılık su ve kabartma tozuyla karıştırınAzar azar un ilave edinYumuşak bir hamur yapın15 dk dinlendirinKüçük bezeler koparınOklavayla tepsi büyüklüğünde açın Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırınYufkaya sürünYufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesinKesilen parçaları kıvırıp,buzdolabına alın10 dk bekletin Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın15 cmlik kareler halinde kesinOrtalarına mercimekli içten koyunEk yerleri tepsiye gelecek şekilde boylamasına ikiye katlayınYumurta sarısını çırpınYufkaların üstüne sürünHaşhaş serpinÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin |
|