![]() |
Tavuklu fincan böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu fincan böreğiMalzemeler: 2 Yufka 2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş) 2 Çorba Kaşığı Mayonez 1 Havuç 3 Sivribiber 1 Domates 1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurta Sarısı Çörekotu , Tuz , Biber Sos Malzemesi: 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı 1 Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt HAZIRLANIŞI :İki yufkayı üst üste yayın ![]() ![]() Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk eti,mayonez,bezelye,tuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın ![]() Bir kasede eritilmiş tereyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|