Nohutlu mantı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu mantıMalzemeler: 500 gram un 250 gram kıyma 400 gram haşlanmış nohut 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz 650 gram yoğurt 3 diş sarmısak 150 gram tereyağı tuz karabiber pul biber Hazırlanışı: Unu, 300 ml su ve tuz ile yoğurun Hamuru dinlenmeye bırakın Soğanı ve maydanozu doğrayın Tuz, karabiberle kıymaya karıştırın Hamuru bezelere ayırın Kalınca yufkalar açın Kare kare kesin Hazırladığınız içten azar azar koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 220o de 10 - 12 dakika renkleri değişene kadar tutun Bir tencereye su koyun Kaynayınca, nohut ve kızarmış mantıları ilave edin 10 dakika haşlayın Sarmısakları ezin, çırptığınız yoğurda ilave edin Yağı pul biber ilavesiyle eritin Mantıları yoğurtla sıcak olarak servis yapın |
|