![]() |
Kabak Kış Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Kış BöreğiMalzemeler : • Un 2 1/2 su bardağı 275 gram • Tuz 1 yemek kaşığı 12 gram • Sıvı yağ 1/2 su bardağı 100 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Sirke 1/2 yemek kaşığı 5 gram • Su 3/4 çay bardağı 75 gram • Tatlı Kabağı 2 dilim 650 gram • Soğan 2 orta boy 120 gram • Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram • Nişasta 1 1/2 yemek kaşığı 10 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 4 yemek kaşığını ayır, kalan una 1/2 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayı kır, sirkeyi koy, suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 3-4 dakika yoğur, altı parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir ![]() Kabağı yıka, soy, rendele ![]() ![]() ![]() Kara biber ve kalan tuzu kat, karıştır, altıya böl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|