![]() |
Dızmana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dızmanadızmana böreği - dızmana böreği tarifi - dızmana nasıl yapılır Hamur malzemeleri: 1+ 3/4 su bardağı ılık süt 1/2 su bardağı ılık su 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 tatlı kaşığı -tepeleme- kuru maya 1 yemek kaşığı -silme- şeker 1 tatlı kaşığı -tepeleme-deniz tuzu Aldığı kadar -elenmiş-un Üzeri icin: 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt Hazırlanışı: 1/2 su bardağı ılık suyun içinde, 1 tatlı kaşığı kuru mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp, üzeri köpüklenene kadar bekletin ![]() Büyükçe bir karıştırma kabında , 1+3/4 su bardağı ılık sütü, 1/2 çay bardağı sıvıyağı, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzeri köpüklenmiş olan mayalı suyu iyice karıştırın ![]() Elenmiş unu azar azar ilave ederek, hamur toplanana kadar karıştırma kabında, toplandıktan sonra da unlanmış tezgahın üzerinde 5 dakika kadar yoğurun (ele yapışmayan, ama yumuşak bir hamur olmalı) ![]() Üzerini örterek ılık bir yerde en az 1 saat, hamur iki katına ulaşana kadar bekletin ![]() Tekrar unlanmış tezgaha alıp 3 parçaya ayırın, her parçayı uzun rulo yapın (çok ince olmasın) ![]() ![]() ![]() Tekrar üzerini örtüp 1/2 saat kadar tepsi mayası için bekleyin ![]() Bu arada, üzeri için gereken malzemeleri çırpın ve hamur tekrar mayalanana kadar oda ısısında bekletin ![]() Tepsi mayasını almış olan hamurun üzerine bu karışımı yayıp, susam ve çörekotu serpin ![]() ![]() Tercihen, sıcak servis yapın ![]() ![]() İsterseniz bu fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru 3’e böldükten sonra, rulo yapmadan önce, elinizle bastırarak yanlara doğru biraz genişletip içine beyaz peynir,maydanoz ve karabiber karışımından koyup rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesip,tepsiye yine diklemesine dizin ![]() |
![]() |
![]() |
|