![]() |
Santa Luçiya Çöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Santa Luçiya Çöreğiisveç çöreği - çörek nasıl yapılır - çörek tarifi - üzümlü çörekKullanılacak malzeme: 600 gram un, 100 gram tereyağı, 100 gram sultani üzüm, 30 gram maya, 100 gram toz şekeri, 3 yumurta, yeteri kadar süt ve bir tutam tuz ![]() Tarifi: Yapımı: Sultani üzümleri soğuk suya atıp yumuşatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu küçük hamur parçasını yuvarlamalı ve üstünü bir peçeteyle örttükten sonra ılık bir yerde yarım saat kadar mayalanmasını beklemeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vakit vakit topaklayıp kuvvetle yoğurma mermerine vurarak yoğurulacak hamur, kıvamını bulunca bunu bir francala gibi yuvarlayıp uzatmalı ve bu uzun bastonu sekiz eşit parçaya bölmeli ![]() ![]() Bunların üzerlerine sudan çıkarılıp kurutulmuş çekirdeksiz üzümleri serpiştirmeli ve her çöreği hafifçe yağlanmış ayrı bir yağ kâğıdına sarıp bir kenarda tekrar mayalanmalarını beklemeli ![]() ![]() Çörek hamurlarını 200 dereceye göre kızdırılmış termostatlı fırınlara koyup 15 dakika pişirmeii ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|