![]() |
Polonya Usulü Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polonya Usulü Mantımantı nasıl yapılır - polonya mantısı - peynirli mantıMalzemeler: Hamuru: 350 gr (3 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 3 büyük yumurta (hafifçe çırpılmış) 2-3 çorba kaşığı ılık su Harcı: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 orta boy soğan (ince rendelenmiş) 500 gr eritme peyniri 2 büyük yumurtanın sarısı (dövülmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Kaplaması: 1 yumurta (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı ılık su Tarifi: Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() Parmaklarınızla, unu yedirip, sıkı hamur olana kadar yoğurunuz ![]() Hamuru, hafifçe unlanmış hamur tahtasına koyup, 10 dakika, pürtüksüz ama sıkı olana kadar yoğurunuz ![]() Hamuru ikiye bölüp her birini çok ince açarak, ellerinizle çekiştirerek dörtgen biçimi veriniz ![]() Yufkaları, nemli bir bezle örtüp, 30 dakika dinlendiriniz ![]() Harcı yapmak için, küçük bir tavada yağı eritip, soğanları 5-7 dakika, pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() Peyniri kaseye katıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaplama için bir fincanda yumurta ve suyu karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede, 10 bardak suyu harlı ateşte kaynatıp, mantıları içine atınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, mantıları süzgeçten süzünüz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|