Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, köy, tavuklu

Tavuklu Köy Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Köy Böreği



köy böreği nasıl yapılır - tavuklu börek tarifiHamuru:


150 gr (1 1/4 su bardağı) un

1 kahve kaşığı tuz

1/2 yumurta (hafif çırpılmış)

1/2 su bardağından biraz az su

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

Harcı:

500 gr pişmiş tavuk (çekilmiş)

250 gr pişmiş patates (ezilip püre haline getirilmiş)

2 taze soğan (ince doğranmış)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı:


Hamuru yapmak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Küçük bir kasede yumurta, su ve 1 çorba kaşığı tereyağı iyice karıştırıp tahta kaşıkla una katarak yediriniz Sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurunuz

Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz

Sonra büyük, sıcak bir kaseye aktarıp üstüne bezi örterek 30 dakika, cereyansız ve sıcak bir yerde bırakınız

Bu arada harcı hazırlamak için, bütün harç malzemesini büyük bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırınız

Masanın üstüne büyük ve temiz bir örtü seriniz (En iyi sonuç çarşafla elde edilir) Örtünün üstüne un serpip, hamuru unlu merdane ile elden geldiğince ince açınız

Ellerinizin tersiyle kaldırıp çok dikkatli çekiştirerek, kağıt inceliğinde olana kadar geriniz (Yufkada bir iki delik olabilir) Makasla yufkanın kenarlarını kesip düzeltiniz

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230"C) getirip ısıtınız 2 fırın tepsisini 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız

Yufkayı, geri kalan 1 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla yağlayınız Harcı uzun bir şerit halinde sizden 7,5 cm uzakta ve kenarlardan 5'er cm içerde kalacak biçimde yerleştiriniz

Örtüyle yufkayı kaldırıp harcın üstüne kapatarak ştrudel biçiminde sarıp uçları içine sokunuz Hamurun üstünü kalan 1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayınız

Hamuru, 5 cm uzunluğunda yanlamasına dilim dilim kesip tepsilere yerleştiriniz Börekleri fırında 10 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını azaltarak (200°C) 20 dakika daha, börekler gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz

Tepsileri fırından çıkarıp börekleri sıcak yada soğuk olarak servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.