![]() |
Vejetaryen Türk Mutfağında Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Türk Mutfağında BörekBörek yapımı - Böreğin püf noktaları - Türk mutfağında böreğin yeriKültür ve Turizm Bakanlığı Türk hamur işi diyebileceğiniz börek çok eskilerden gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kat kat hazırlanıp fırında pişirilen böreklerle, içine konan harca göre değişik adları olan kızartılmış börekler vardır ![]() ![]() Börekler, bayramların favori yiyecekleri olduğu kadar her gün yapılabilecek yemeklerdir ![]() ![]() Kat kat börek demek, hamurun 1,25 cm kalınlığında tahta bir oklavayla açılıp, metal veya ateşe dayanıklı cam bir tepsi içine konması ve katlarının arasına da bolca süt ve eritilmiş tereyağı eklenmesi demektir ![]() Eskiden her börek bu şekilde hazırlanırdı ama günümüzde yufka marketlerde satıldığından artık börek hazırlamak büyük bir beceriyi gerektirmez ![]() Ama yine de eğer insan gerçekten bir gurme türü ortaya çıkarmak istiyorsa, biraz becerili olmalı ve belli bir zamanı ayırması gerekir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|