Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kete, tatli, tuzlu

TATLI KETE -TUZLU KETE

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TATLI KETE -TUZLU KETE



Malzemeler:

1 Paket Kati Yağ
Aldığı kadar un
1 Su bardağı Seker
Hamur Malzeme
2 su bardağı sut
1 paket yas maya
1 Yemek kasığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemenin yapılışı:

1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız)
Yapılışı:

Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruzKüçük Küçük bezeler yapıyoruz
6 tane bezeyi tek tek acıyoruzYağlayarak üst üste diziyoruz
Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz
Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz
Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruzüzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.