![]() |
TATLI KETE -TUZLU KETE |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TATLI KETE -TUZLU KETEMalzemeler: 1 Paket Kati Yağ Aldığı kadar un 1 Su bardağı Seker Hamur Malzeme 2 su bardağı sut 1 paket yas maya 1 Yemek kasığı tuz Aldığı kadar un İç malzemenin yapılışı: 1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz ![]() ![]() Yapılışı: Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz ![]() Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz ![]() ![]() 6 tane bezeyi tek tek acıyoruz ![]() ![]() Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz ![]() Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz ![]() Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|