PASTIRMALI BÖREĞİ |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PASTIRMALI BÖREĞİMalzemeler: 1 su bardağı süt 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz İçi: 200 gr çemensiz pastırma 3 orta boy haşlanmış patates rendesi 1 büyük soğan Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurularak bir gece buzdolabında bekletilirSoğanları doğrayarak 1 yemek kaşığı su ile hafif ateşte pişirilir Pişirilmiş soğan,doğranmış pastırma rendelenmiş patates,karabiber,tuz karıştırılır Bekleyen hamur iki eşit parçaya bölünürYağlı kağıt üzerinde dikdörtgen olarak açılır ortalarına harç konulurYandakı parçalar üst üste gelecek şekilde kapatılarak dikdörtgen elde edilir Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir |
|