Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, rulo

Rulo Açma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rulo Açma



Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Margarin veya tereyağı

Hazırlanışı:
Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz)
Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın
Yumuşamış margarin/tereyağını bu açılmış hamura sürün
Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş -boş da çok güzel oluyor-)
Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin
İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.