![]() |
Kırk Kat Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırk Kat BöreğiMALZEMELER 6 yemek kaşığı tereyağı 1 kg ![]() 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvıyağı Harç İçin; 200 gr ![]() 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Yağı eritip, sıvıyağla karıştırın ![]() ![]() Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurdan 40 adet, cevizden küçük top yapın ![]() 20 tanesini, elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() Yuvarlak bir fırın kabını yağlayın ![]() ![]() ![]() Peynir ve maydanozu karıştırıp, üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() 1 yemek kaşığı yoğurtla, 1 yemek kaşığı erimiş margarini karıştırın ![]() ![]() 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|