Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fondan, zeytinli

Zeytinli Fondan

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Fondan



MALZEMELER


16-17 adet içi biberle doldurulmuş yeşil zeytin


Hamur İçin;

1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 tatlı kaşığı ketçap

1 su bardağı un



HAZIRLANIŞI


Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde çedar peyniri yumuşak margarin, ketçap ve unu karıştırarak iyice yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz


Sonra hamurdan kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım Sonra hamurun ortasına bastırıp, bir çukur oluşturacağız Bu çukur kısma suyu süzdürülmüş zeytini koyup, üzerini kapatalım Bu şekilde hazırladığımız zeytinli topları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 17-18 dakika kadar üzerleri sarı kahverengi oluncaya dek pişirelim Ilık olarak servise sunalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.