Zeytinli Fondan |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli FondanMALZEMELER 16-17 adet içi biberle doldurulmuş yeşil zeytin Hamur İçin; 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri 100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 tatlı kaşığı ketçap 1 su bardağı un HAZIRLANIŞI Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde çedar peyniri yumuşak margarin, ketçap ve unu karıştırarak iyice yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz Sonra hamurdan kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım Sonra hamurun ortasına bastırıp, bir çukur oluşturacağız Bu çukur kısma suyu süzdürülmüş zeytini koyup, üzerini kapatalım Bu şekilde hazırladığımız zeytinli topları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 17-18 dakika kadar üzerleri sarı kahverengi oluncaya dek pişirelim Ilık olarak servise sunalım alıntı |
|