![]() |
Prenses Çörekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Prenses Çörekleriingiliz çöreği - prenses çöreği nasıl yapılır - çörek tarifiMalzemeler: 90 gr (1/2 su bardağından biraz az) + 1 tatlı kaşığı şeker 125 gr (1/2 su bardağı) ılık süt 15 gr maya 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 120 gr (3/4 su bardağı) kuş üzümü 60 gr (1/4 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi 1/2 yumurta (1 tatlı kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı şekerle hafifçe çırpılmış) 60 gr (1/4 su bardağı) şeker Küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı şekeri ılık sütün içinde eritip üstüne mayayı dökerek, iyice karıştırınız ![]() ![]() Hafifçe ısıtılmış bir kaseye un ve tuzu koyup, kalan 90 gr şekeri karıştırarak, parmaklarınızla tereyağı una yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış bir kaseye koyup, üstünü temiz bir bezle örttükten sonra, ılık bir yerde 1 saat, hamur bir kat kabarana kadar bekletiniz ![]() Unlanmış hamur tahtasına yada tezgaha hamuru koyup, kuş üzümü ve meyve kabuklarını ekleyerek yoğurunuz ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() Bir tepsiyi hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() Hamurun üstüne süt ve şekerle çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp, 60 gr şekeri serpiniz ![]() ![]() ![]() Not: XVIII ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|