![]() |
Kıymalı Fransız Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Fransız Böreğifransız mutfağından börek tarifi - kıymalı börek nasıl yapılır - kıymalı börek nasıl yapılırMalzemeler: 125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un İç harcı için; 250 gr az yağlı dana kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet tatlı yeşil sivri biber 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 demet dereotu 4 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Tarifi: İç harcını hazırlamak için; soğanları soyup incecik yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unu derin bir yoğurma kabına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, üzeri için; süt kreması ve unu orta boy bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru 24-28 santim çapındaki orta boy ve yağlanmış bir tart kalıbına kenarlarını 2-3 santim yükselterek yayın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|