![]() |
Brioş Hamuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brioş Hamurufransız mutfağı hamur tarifi - mayalı hamur nasıl yapılır - brioş hamur tarifiMalzemeler: 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr (2 su bardağı) un 15 gr maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 yumurta 2-3 çorba kaşığı süt üstü için: 1 yumurta (hafif çırpılmış) Yapılışı: Tereyağı, mermer yada tahta bir zemine yayılmış yağlı kâğıdın üstüne koyup, merdane ile bastırarak yumuşatınız ![]() ![]() Tahta yada mermer zemini temizleyip kuruladıktan sonra, unu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalı hamur topağını içinde ılık su olan bir kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() Kalan unu, tuzu ve şekeri eleyip, ortasında bir çukur yaparak çukura yumurta ve sütü boşaltınız ![]() ![]() Tahtanın üstündeki hamuru kaldırıp tekrar tahtaya vurarak 10 dakika, esnek, zor yapışır hale gelene kadar yoğurunuz ![]() Her defasında 2'şer çorba kaşığı alarak, tereyağını yavaş yavaş hamura yedirip, iyice yoğurunuz ![]() ![]() Bir kenara bıraktığınız mayalı hamur tabağını elinizle alıp, hamura karıştırınız ![]() ![]() Hamuru bıçak yardımıyla tahtadan sıyırıp ellerinizle bir topak haline getiriniz ve hafif unlanmış, temiz, büyük bir kaseye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaseyi buzdolabından alınız ![]() ![]() Not: Brioşların yapılması bildiğimiz ekmeklerin yapılmalından çok daha karışıktır ve önceleri çok dikkat ister ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|