![]() |
Pirinçli Börek (Pişi Böreği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Börek (Pişi Böreği)![]() Malzemeler Hamur için: 500 gr ![]() 1/2 çay bardağı yoğurt, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 yumurta, 1/2 tatlı kaşığı pudraşekeri, 1/2 kahve kaşığı karbonat, Çeyrek kahve fincanı sirke, Tuz ve su ![]() Pilav için: 1 su bardağı pirinç, 150 gr ![]() 2 baş ortaboy soğan, 1 yemek kaşığı hasbir (safran), Tuz, karabiber, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek), Yeteri kadar su ![]() Yapilis Tarifi PİLAVIN HAZIRLANIŞI: Pirinçler ayıklanıp haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMURUN HAZIRLANIŞI: Verilen malzeme ile biraz katıca bir hamur yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|