06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sarmısaklı halka
Hamur:
125 ml süt, 1 tatlı kaşığı toz maya, 1/4 tatlı kaşığı şeker, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve aldığı kadar un
Sarmısaklı tereyağ: 50 gr tereyağ, 1 diş sarmısak, 2-3 dal ince doğranmış maydanoz, arzuya göre kırmızı pul biber ve sevilen baharatlar
yapılışı
1- Mayayı ve şekeri ılık sütle karıştırın Yaklaşık 10 dakika bekletin Aldığı kadar un, kekik ve tuzu ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapın Hacmi iki katına çıkana kadar bekletin
2- Oda sıcaklığında biraz beklemiş ve yumuşamış tereyağını, ezilmiş sarmısak, maydanoz ve tuzla iyice karıştırın Streç folyoya sararak rulo haline getirin, dolaba kaldırın
3- Mayalanan hamuru tekrar yoğurun Fındıktan biraz irice düzgün yuvarlaklar yapın Fırın tepsisine dizin (Ben bir çay bardağını tepsiye koydum, yuvarlakları bitiştirerek etrafına dizdim )
4- Fırına dayanıklı bir kabın içine sıcak su koyun, kabı fırına yerleştirin ve fırını 190° Cye ısıtın
5- Yuvarlakları fırına verin Hafif kızardıklarında fırından çıkarın ve üzerine hafif hafif sarmısaklı tereyağından sürün (ben folyoyu açıp, tereyağını hafifçe üzerlerine değdirdim ) Tekrar fırına verin ve altın rengini alana kadar fırınlayın Fırından çıkarır çıkarmaz bir kez daha tereyağ sürün Halkaların ortasına hazırladığınız dipleri yerleştirin ve sıcak
|
|
|