![]() |
KARMACA |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KARMACAMalzemeler; 4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo) 1 büyük soğan yarım çay bardağı sivi yağ 3,5 su bardaği mısır unu 2 yumurta 1 su bardağı ılık su yarım su bardağı süt 1 cay kaşığı kabartmatozu tuz, kırmızıbiber, kekik Yapılışı: Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın ![]() Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım ![]() Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım ![]() ![]() Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım ![]() Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin ![]() ![]() Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|