KARMACA |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KARMACAMalzemeler; 4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo) 1 büyük soğan yarım çay bardağı sivi yağ 3,5 su bardaği mısır unu 2 yumurta 1 su bardağı ılık su yarım su bardağı süt 1 cay kaşığı kabartmatozu tuz, kırmızıbiber, kekik Yapılışı: Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin(ıslak bir kaşıkla düzeltmesi daha kolay oluyor) Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
|