![]() |
Ispanaklı Pastırmalı Puf Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Pastırmalı Puf BöreğiMalzeme 3 su bardağı Un 5 su bardağıAyçiçek Yağı 3 çorba kaşığı eritilmiş Margarin 2 adet yumurta ¼ limonun suyu 2 çay bardağı su İç Malzeme İçin : 1 adet soğan (İnce kıyılmış) 3 çorba kaşığı Margarin ½ bağ ıspanak (Haşlanmış, kıyılmış) 100 gr ![]() Tuz Karabiber Hazırlanışı İç Malzemenin Hazırlanışı : Tava içinde yağı ve soğanı yumuşatın ![]() Ispanağı, pastırmayı koyup, karıştırın ![]() 1 çay bardağı suyu ekleyip, 5 dakika kaynatın ve ateşten alın ![]() Tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra lezzetini kontrol edin ![]() Yapılışı : Mermerin veya masanın üzerine elenmiş unu koyup ortasını yuvarlak açın ![]() İçine yumurtaları, limon suyunu, tuzunu, suyunu koyun ve ezerek karıştırın ![]() Hamuru top haline getirin ![]() ![]() Hamuru tekrar yoğurup, üç parçaya ayırın ve parçaları merdane ile tabak büyüklüğünde açın ![]() ![]() Önce alttakine margarini fırça veya elle sürün ![]() Üzerine diğer katı koyun, aynı şekilde yağlayın ![]() ![]() Alt üst yapıp, bez örtülü şekilde 10 dakika dinlendirin ![]() Hamuru ucundan oklavanın ortasına sararken, un serpiştirin ![]() Oklavanın uçlarından bastırarak ileri geri birkaç defa yuvarlayın ![]() Masanın üzerine açın ![]() ![]() Açılan hamurun üzerine iki parmak ara ile iç malzemeyi sıralayın ![]() Fırça ile ıslatıp, önünüzdeki ucu malzemenin üzerine kapatın ![]() Düz yuvarlak bir tabak ile istediğiniz şekillerde hamurları kesin ![]() Ocakta hazır bulunan kızgın yağın içine tek tek atın ![]() Açık kahverengi hale gelince çıkarıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|