![]() |
Yumuşacık Simit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumuşacık Simit Tarifiyumuşak simit - yumuşak simit yapımı - yumuşak simit nasıl yapılır Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() Simit Tarifi Malzemeler, 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket yaş maya 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı çörek otu 1 su bardağı pekmez 2 yemek kaşığı soğuk su Yeteri kadar un Hazırlanışı, Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin ![]() Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın ![]() Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin ![]() 15-20 dakika mayalanması için bekletin ![]() Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin ![]() Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ![]() Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın ![]() Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün ![]() Çörek otunu simitlerin üzerine serpin ![]() Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|