Zincir Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zincir BörekMalzeme - 20 adet milföy - 2 adet yumurta sarısı Harcı İçin: - 3 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarin - 200 kıyma - 10 adet mantar - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet çarliston biber - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı köri - ½ su bardağı bezelye - Tuz, karabiber Hazırlanışı 1 Mantarların sapların çıkarıp kıyın 2 Kuru soğanı piyazlık doğrayın 3 Sarımsakları ve çarliston biberleri ayıklayıp ayrı ayrı kıyın 4 Harcı için yayvan bir tavada Sana zeytinyağlı margarini kızdırıp içine köriyi ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun 5 Körinin kokusu çıkınca içine piyazlık kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 6 Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış mantarları, sarımsakları ve çarliston biberleri, kırmızı pul biberleri ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin 7 En son olarak harcın içine haşladığınız bezelyeyi ve tuz karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın 8 Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip hafifçe yumuşatın 9 4 adet milföy hamurunu birer kenarlarından tutarak uzun dikdörtgen bir hamur elde edip tepsiye yerleştirin 10 Aynı şekilde 4 adet milföy hamuru kullanarak ikinci dizi hamuru yapıp tepsiye koyun 11 İki sıra hamur arasında muhakkak bir ara kalsın 12 Bir fırça yardımıyla tepsiye koyduğunuz milföy hamurlarının kenarına yumurta sarısı sürün 13 Bir adet milföy hamuru alıp elinizle hafifçe hamuru dışarı çekerek büyütün Hamurun ortasına soğuttuğunuz harçtan koyup hamuru bohça şeklinde kapatıp kenarlarını iyice sıkın 14 Hazırladığınız bohçayı tepideki milföy hamurunun köşesine koyup hafifçe üzerine bastırıp iki hamuru birbirine tutturun 15 Kalan milföy hamurlarını da aynı şekil harç koyup kapattıktan sonra tepsideki hamurun üzerine koyun Tek sıra hamura 8 adet milföy bohçası yerleştirin 16 En son olarak böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün 17 Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar 20?25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin alıntı |
|