![]() |
Ateş Pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateş PidesiMALZEMELER: 10 adet kuru sac yufka (köy yufkası) 2 adet çiğ yufka 2 adet haşlanmış patates 250 gram beyaz peynir 350 gram lor 350 gram tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Kuru yufkaları iyice ıslatıp üst üste serin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine bir sac yufkası sererek hazırladığınız harcı yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Közün üzerine sacayağı koyup üstüne tepsiyi yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sacayağını kaldırıp tepsiyi doğrudan közün üzerine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ateş pidesi, üzeri yağlanarak 160-180 derece ısıda elektrikli fırında 25-30 dakika süreyle de pişirilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|