Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, yapışkan, zencefilli

Zencefilli Yapışkan Çörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Yapışkan Çörek



Malzemesi:


1 çay kaşığı karışık bahar

1 çay kaşığı karbonat

2 çay kaşığı zencefil tozu

225 gr un

75 gr margarin

100 gr pekmez

100 gr şurup

50 gr taneli reçel veya marmelat

2 yumurta

90 gr süt

50 gr sarı kuru üzüm


Hazırlanışı:


Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp dibine yağlı kağıt serin Fırını yavaş ateşe göre ayarlayın Baharatları, karbonat ve unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın


Margarin, pekmez, şurup ve şekeri bir tencereye koyup yağ eriyinceye kadar karıştırarak yavaş ateşte tutun Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakın Marmelat yumurtalar, süt ve kuru üzümü yağlı karışımla beraber un karışımına katarak tahta bir kaşıkla iyice karışana kadar karıştırın


Bunu hazırlamış olduğunuz kek kalıbına boşaltıp 30-40 dakika fırında pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı sıyırın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.