06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ketenin Tarifi
KETE (İçi unlu)
MALZEMESİ
2,5 Su bardağı süt,
1 Büyük paket margarin
1 Tatlı kaşığı bira mayası,
1 Tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un
YAPILIŞI
1 Yarım bardak sütle mayayı kabartınız,
2 Erimiş yağı, sütü, mayayı ve tuzu karıştırarak aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapınız,
3 Hamuru ılık bir yerde bir saat bekleterek kabartınız,
4 Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırınız,
5 Yuvarlayarak yarım cm kalınlığında açınız ve içine iki kaşık margarine kavrulmuş undan serpiniz,
6 Unlu taraf içte kalacak şeklide iki taraftan rulo yapıp ortada birleşttriniz,
7 Rulonun üst kenarlarını iki ucundan başlayarak kendi etrafında döndürünüz ve uç kısmı ortaya sokarak yok ediniz,
8 Tepsiye aralıklı dizerek üzerini bastırınız,
9 5-20 dakika beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişiriniz
alıntı
|
|
|