Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, briyoş

Balkabaklı Briyoş

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Briyoş



Balkabaklı Briyoş Nasıl Yapılır - Balkabaklı Briyoş Tarifi


Malzemeler:


250 gram un

5 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

100 gram margarin

1 su bardağı pişmiş balkabağı püresi

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı yaş maya

1 çay bardağı süt

Hindistan cevizi (hamur üzerine serpmek için)


Hazırlanışı:


Unun ortasını çukur şeklinde açın Şekerli sütün içine maya koyun Karıştırarak eritin Mayalı sıvıyı unun ortasına dökün Kabın kenarındaki unları mayanın üzerine kapatıp mayalanmasını bekleyin


Mayalandıktan sonra unun ortasını tekrar açarak kendi suyunda pişirip püre haline getirdiğiniz balkabağı ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun 20 dakika dinlendirin Hamuru 50 gramlık toplara ayırın 50 gramlık hamur parçalarının ¼'ünden küçük bir top, ¾'ünden de büyük toplar yapın


Büyük parçaları top şekli vererek yağlanmış bir tepsiye dizin Ortalarına bastırarak birer çukur açın Küçük parçalardan da küçük toplar yapın Bu çukurlara yerleştirip 30 dakika mayalanmak için bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Hindistan cevizi serperek 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.