![]() |
ISIRGAN OTLU BÖREK |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ISIRGAN OTLU BÖREKMalzemeler: 4 su bardağı un 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı sirke İç için: 1 demet ısırgan otu 200 gr ![]() 1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 büyük kuru soğan Hazırlanışı: 1- Isırgan otlarını eldiven ile toplayın ![]() ![]() ![]() 2- Bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanları pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Diğer tarafta unu bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Hazırladığınız hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|