Örme BÖrek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Örme BÖrekMalzemeler : 1/2 kg Milföy Hamuru 3 Adet Orta Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı +Yarım Çay Bardağı Süt 3 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Adet Yumurtanın Sarısı Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalımPatlıcanları 7-8 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya dek çevirerek közleyelimPatlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalımSap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım Tereyağını eritip,unu ekleyelimUnun rengi hafifçe dönene dek kavuralımPatlıcanları ilave edelimSütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ,ekleyelimTuzunu ayarlayalımÜzeri göz göz olana dek pişirip,ateşten alalımÇırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelimBir kenarda bekletelim 2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralımMerdane ile enine ve boyuna açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelimHamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselimHamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da) Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelimMilföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalımHafifçe yağlanmış tepsiye dizelimBütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalımÜzerlerine yumurta sarısı sürelimÖnceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim |
|