Tavada börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavada börekMalzeme: 3 adet yufka 1 çorba kaşığı yoğurt 1/2 bardak süt 1 yumurta 2 çorba kaşığı bitkisel yağ Çok az margarin 100 gr kavrulmuş kıyma Hazırlama: Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın |
|