![]() |
Tavuklu Kırma Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kırma Böreğitavuklu börek nasıl yapılır - bmrek tarifleri ![]() Malzemeler: Borek Icin: * 2 adet yufka * 1 adet yumurtanin sarisi (kucuk) * 1 y ![]() ![]() * 50 g + 1 y ![]() ![]() Ic Malzemesi: * 2 adet tavuk but (haslanip didiklenmis) * 1 c ![]() ![]() * 1 c ![]() ![]() * 1 t ![]() ![]() * Biraz tuz, karabiber Basemel Sos Icin: * 2-2,5 y ![]() ![]() * 1 s ![]() ![]() * 1 y ![]() ![]() * 2 dis sarmisak (dovulmus) * 1 kase rendelenmis kasar Yapilisi: 1 ![]() Firini 160 dereceye isitin ![]() ![]() 2 ![]() Sosu hazirlamak icin tereyagini eritip unu kavurun, uzerine sutu ekleyip kisik ateste iyice katilasip muhallebi kivamina gelene kadar surekli karistirarak pisirin ![]() ![]() 3 ![]() Ayri bir tencerede borek icin gereken yagi eritin, atesten indirip bir yemek kasigi kadar yag ile firin tepsisini yaglayin ![]() ![]() 4 ![]() Yagladiginiz tepsiye ilk yufkayi burusturarak yerlestirin ![]() ![]() ![]() 5 ![]() En uste basemel sosu dokun, kasar peynirini sosun her yerini ortecek sekilde serpistirin ![]() 6 ![]() Firina verip uzeri guzelce kizarana kadar pisirin ![]() ![]() Ben 20x20 cm boyutlarinda kare bir firin kabi kullandim, eger normal firin tepsisi kullanacaksaniz mutlaka 3 yufka kullanin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|