![]() |
Semsek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Semseksemsek nasıl yapılır - urfa humur işleri - semsek tarifi ![]() Malzemeler: Ici Icin: * 750 g az yagli kuzu kiyma (veya az yagli dana kiyma) * 4 adet iri sogan * 1/2 dmt maydanoz * 1 t ![]() ![]() * 1 c ![]() ![]() * 1 c ![]() ![]() * 1/2 c ![]() ![]() * Biraz tuz Hamuru Icin: * 1 kg un * 2 adet yumurta * 1 c ![]() ![]() * 1 fincan sivi yag Yapilisi: 1 ![]() Hamuru icin gerekli malzemeleri derin bir kaba aktarin, aldigi kadar su ile yogurup kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin, uzerini nemli bir bezle ortun ve dinlenmeye birakin ![]() 2 ![]() Eti teflon bir tavaya alin, kisik ateste bir c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Hamurdan, cevizden biraz iri olacak kadar, parcalar koparin ve cay tabagindan biraz buyuk olacak sekilde acin ![]() 4 ![]() Actiginizin hamurun yarisina kavurdugunuz kiymadan fotograftaki gibi yerlestirin, hamurun iki yarisini tam olarak ustuste kapatmayip alt tarafi biraz daha uzun birakin (fotograftaki gibi), ve hamurun diger yarisini etin uzerine kapatin ![]() 5 ![]() Hamurun altta kalan uzun kismini ust tarafina dogru parmaginizla kivirip bastirarak kenarlarini kapatin ve sekil verin ![]() ![]() 6 ![]() Tavaya iki parmak derinliginde olacak sekilde yag alin ve kizdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|