Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kopartma, peynirli, yöresel

Yöresel Peynirli Kopartma Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Peynirli Kopartma Börek



Yöresel Peynirli Kopartma Börek - Yöresel Peynirli Kopartma Börek Tarifi

Malzemeler :

4 su bun

Yarım pyaşmaya

1 çay bsıvıyağ

1 çay byoğurt

1 tatlı ktuz

Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


İzmir tulumu

Van otlu peyniri

Örgü peyniri

Üzeri için:


1 yumurta

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına unu alın Kenarlarına tuzu serpin Ortasını açarak içine maya, sulu yoğurt, yumurta akı ve sıvıyağı alarak ortadan itibaren karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun


İç harcı için peynirleri rendeleyerek karıştırma kabına alın Üzerine yumurta akını da ekleyerek karıştırın


Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak içine iç harçtan koyup kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.