![]() |
Sütlü Kulunce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Kuluncekahvaltılık hamur işleri - kulunce tarifi - kulunce hamuru ![]() Malzemeler: * 1 l ![]() * 5 s ![]() ![]() * 4 s ![]() ![]() * 2 pkt yas maya * 1 c ![]() ![]() * 1 t ![]() ![]() * 1 c ![]() ![]() * 1 y ![]() ![]() * Alabildigi kadar un (~4 kg) Yapilisi: ![]() 1 ![]() Mayayi 1 bardak ilik sutte eritin ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Unu zeytinyagiyla iyice karistirin, baharatlari dokup harmanlayin ve ortasini havuz gibi acin ![]() 3 ![]() Once mayali sonra sekerli sutu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar iyice yogurun ![]() ![]() 4 ![]() Mayalanan hamurdan pacalar koparip, yarim cm'den ince ve bir tatli tabagi buyuklugunde, yuvarlak acin ![]() 5 ![]() Hamuru dort esit ucgene kesip uzerine catalla delikler acin ve firin tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|