Yanic |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
YanicMalzemeler: Harcı için: 1 kg ıspanak 3 adet rendelenmiş kurusoğan 300 g yağsız kıyma Tuz Karabiber Hamuru için: 1 kg un Su Ayrıca: 2 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın Kaynar suda haşlayıp süzün Sıkarak suyunu çıkarın Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun Tuz ve karabiber ekleyin Unu aldığı kadar su ile yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın Her birini merdane ile açın İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|