![]() |
Çökelekli horozibiği gözlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli horozibiği gözlemesiİç Malzemeleri: 800 gr bitki yaprak ve sürgünleri, 100 gr margarin ![]() 400 gr çökelek, 1 adet soğan, 1–2 adet yumurta, yeterince tuz ve kırmızıbiber ![]() Hamurun Malzemeleri: 1 kg un, tuz, su ve maya ![]() yapılışı: İçin Hazırlanışı: 800 gr taze yaprak ve sürgünler iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun Hazırlanışı: 1 kg un içerisine yeteri kadar maya koyduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğrulur ![]() ![]() Bezeler oklava ile açılarak yufka şekline getirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|