Tavuklu Bohça Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bohça Böreğitavuklu sebzeli börek tarifi Malzemeler : 4 adet böreklik hazır yufka 1/2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su İçine; 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti 500 gr mantar 2 demet pazı 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Üzerine; yumurta sarısı Börekleri bağlamak için; yeşil soğan ya da maydanoz sapı Yapılışı : Mantar iyice yıkanıp, dilimlenir ve limonlu suda bir süre haşlanır Kuşbaşı doğranmış tavuklar tereyağında kavrulur, mantarlar da eklenip bir süre daha kavrulup, tuzu ayarlanır Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, yıkanıp doğranan pazı da eklenip kavurmaya devam edilir Közlenmiş biberler de doğranarak tencereye eklenip, fazla pişirmeden tuzu ayarlanıp ocak kapatılır Tavuklu malzeme ile karıştırılıp soğumaya bırakılır Yufkalardan biri düz bir zemine serilir Su, süt ve sıvıyağ karıştırılarak sos hazırlanır, fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür Diğer yufka da birinci yufkanın üzerine serilip, sos sürülür ve bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir Ortasına hazırlanan iç malzemeden bolca yerleştirilip, kenarları ortaya doğru toplanır ve önce kaynar suya sokulup, sonra soğuk suya tutulan yeşil soğan ya da maydanoz saplarıyla bağlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Kalan iki yufka için de aynı işlem tekrarlanır Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun |
|