Kaba çörek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaba çörekçörek tarifi - batı trakya usulü çörek - çörek yapılışı Malzemeler 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya Aldığı kadar un Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Tarifi Mayayı ılık suda eritip, ortası açılmış unun içine koyun ve yavaş yavaş karıştırın Su, yağ ve tuz ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun Üzerini iyice örtüp, kabarana kadar (yaklaşık iki saat) dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine hafifçe bastırıp yassıltın Hamurları yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerini örterek yarım saat kadar yeniden dinlendirin Kabarmış çörekleri, kızgın yağda pişirin ve sıcak olarak servis yapın alıntı |
|