![]() |
Candık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Candık![]() Hamuru için: 3 su bardagi un 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı İç malzemesi için ½ kg kıyma (kuşbaşılı-kaşarlı-sucuklu-karışıkta yapılıyor) 2 küçük küçük doğranmış domates 2 küçük küçük doğranmış biber İnce kıyılmış maydanoz Kırmızı ve karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 büyük rendelenmiş soğan ½ cay bardağı kadar su Derin bir kapta ılık süt, maya ve şeker iyice maya eriyene dek karıştır ve 10 dakika kadar beklett ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabaran hamurdan limon büyüklüğünde hamurlar kopartılıp, merdane ve un yardımıyla hamurlar açın, üstlerine kıymalı harçtan koyarak yağlanmış tepside üstleri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkar çıkmaz da, kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|