![]() |
Havuçlu - Kabaklı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu - Kabaklı Börek![]() ![]() Malzemeler 250 gram beyaz peynir 3 adet yufka 5 adet orta boy kabak 3 adet orta boy havuç 3 adet yumurta 5 çorba kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı süt 1 kahve fincanı sıvıyağ karabiber tuz Kırmızıbiber Hazırlanışı Havuç ve kabaklar rendelenir ![]() Kabakların suyu bastırılarak sıkılır ![]() Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır ![]() Sebzelere bir kaşık yoğurt ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır ![]() Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır ![]() Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() İkinci yufkanın yarısı serilip ıslatıldıktan sonra üzerine harç konulur ![]() Üçüncü yufkanın da yarısı serilip ısalatıldıktan sonra kalan harç konulur ![]() Yufkanın kalan yarısı ve en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp 1 saat dolapta ya da serin yerde bekletilir ![]() 250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip, üzerine çörekotu serpilir ![]() Üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|