Baklava Hamuru ile Makarnalı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Hamuru ile Makarnalı BörekBaklava Hamuru ile Makarnalı Börek Tarifi - Baklava Hamuru ile Makarnalı Böreğin Yapılışı ![]() Malzemeler: 24 yaprak baklava hamuru 1 paket kelebek makarna iç malzemesi: 150-200 gr beyaz peynir 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber sos malzemesi: 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 yumurta+1 yumurta beyazı üzeri için: 1 yumurta sarısı,çörek otu Yapılışı: 1 Makarnayı yeteri kadar suda pişirin Süzgeçte süzüp,1 yemek kaşığı silme tereyağını eritip,karıştırın Soğutun Küp doğranmış peynir, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi karıştırın![]() 2 Sos malzemelerini bir kasede çırpın Tepsinizi yağlayıp,12 kat yufkayı teker teker aralarına sostan fırça ile sürerek üst üste yerleştirin![]() 3 1/2 su bardağı sos malzemesini makarnaya karıştırıp yufkaların üzerine serin![]() 4 Üzerine kalan yufkaları yine sostan üzerlerine sürerek üst üste yerleştirin![]() 5 En üste yumurta sarısı sürün Çörek otu serpip,180 ºC de ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirin
|
|
|
|