![]() |
ISPANAKLI MANTARLI GÜL BÖREĞİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ISPANAKLI MANTARLI GÜL BÖREĞİMALZEMELER 2 adet hazır yufka (16 adet gül böreği yapılıyor) Yarım kg fazla ayıklanmış yıkanmış ıspanak 2 adet orta boy kuru soğan bir kase kadar mantar Tuz-karabiber HARCI İÇİN 1 bardak süt 2 kaşık sıvıyağ 1 adet yumurta YAPILIŞI Teflon tavada biraz sıvıyağ ile soğanlar, pembeleşinceye kadar karıştırılır İri doğranmış mantarlar eklenir ![]() Suyu süzdürülmüş ıspanaklarda eklenir ![]() Çok fazla karıştırmadan tuz-karabiber eklenir ocaktan alınır ![]() 8'e bölünmüş yufkalara harcı sürün, ıspanakları yufkalara eşit şekide paylaştırın ![]() İnce sigara böreği gibi sarıp etrafında döndürerek gül şekli verilir ![]() Yumurta sarısı sürülerek 220 derece fırında 20dk kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|