![]() |
Mereng Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mereng KayganaMereng Kaygana Tarifi - Mereng Kaygana Yapılışı - Mereng Kaygana Nasıl Yapılır - Mereng Kaygana Malzemeleri 2 yumurtanın sarısı 1 fiske tuz 1 kahve kaşığı vanilya esansı 1 çorba kaşığı un (elenmiş) 4 yumurtanın akı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı Yumurta sarılarını, orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla açık renk ve kremamsı olana kadar çırpınız ![]() ![]() Yumurta aklarını bir başka orta boy kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını hafifçe kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Mereng kaygana pişer pişmez, henüz hafif ve köpük köpükken yenmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|