![]() |
Alman Usulü Kıymalı Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulü Kıymalı KayganaKıymalı Kaygana Tarifi - Kıymalı Kaygana Yapılışı - Kıymalı Kaygana Nasıl Yapılır - Kıymalı Kaygana Malzemeleri 125 gr (1 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1 yumurta 1 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt 2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 750 gr dana kıyması 75 gr mantar (ince dilimlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Kayganayı hazırlamak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan sütü katıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı katıp iyice karıştırarak 10 dakika, rengi kahverengi olana kadar kavurduktan sonra, mantarları ekleyip 5 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() Tencereye krema, tuz, biber ve maydanozu katıp kapağmı kapatarak ağır ateşte 20 dakika, ara-sıra karıştırarak pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp harcı sıcak tutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayganayı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp sıcak tutunuz ![]() Tavayı kalan tatlı kaşığı yağla yeniden yağlayıp, içine kalan bulamacı dökünüz ![]() ![]() Kıymalı harcı üstüne döşeyip önce pişirdiğiniz kayganayı en üste kapatınız ![]() ![]() Dilim dilim keserek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|