Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaygana

Kaygana 6

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaygana 6



Kaygana 6 Tarifi - Kaygana Yapılışı - Kaygana Nasıl Yapılır - Kaygana Malzemeleri

Bir yumurtaya bir çorba kaşığı su ya da süt ve bir küçük, tutam tuz hesabiyle istediğiniz miktarda su ile unu tahta kaşıkla iyice karıştırınız Yumurta sarılarını birer birer kırıp una karıştırmakta devam ediniz Başka bir kapta yumurtalarm aklarını iyice döverek bunun içine boşaltınız Boza kıvamına gelince, küçük bir tavaya dökünüz, yapışmaması için dibine kızgın tereyağı koyup sallayınız Kızarmayıp akçıl olarak pişince çıkarınız, kapah bir kaba koyunuz Bu şekilde bütün hamuru pişiriniz; içlerine birer miktar şekerli kuru kayısı ezmesi koyunuz, birer birer sarıp düzenle tabağa diziniz Üzerine tozşeker ekip servis yapınız


Not: Kayganaları bükmek için yumuşak ve çok ince olmasına dikkat etmek gerekir Bu da her yumurta için bir tutam un koymakla olur Kaygana pişkin olmalı, fakat kızarmamalıdır beyaz kalmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.