![]() |
Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılırevde ekmek yapımı - kepekli ekmek tarifi - evde cevizli ekmek yapılışıMalzemeler: 2 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı kepekli un 2,5 su bardağı tam buğday unu Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi ![]() Hazırlanışı: Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın ![]() Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() ![]() ![]() Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın ![]() ![]() alıntı Evde Ekmek Yapımı |
![]() |
![]() |
|